diumenge, 22 de març del 2009

El que menys importa és el tema sinó la manera de mostrar-lo, dir-lo, explicar-lo.

L'atri

M'agrada pintar, quan comença la bonança del temps, a l'atri. També m'agrada asseure-m'hi i llegir. Els sol, filtrat pel fullatge de les buguenvíl·lies i les glicines, hi ajuda al benestar i a qualsevol hora del dia el temps transcorre, fugisser, sense que un se n'adoni.
Avui, hi he fet aquesta foto amb els muscaris florits, mostrant el seu rovellonet lila i la tradescantia pallida lluint el seu morat eclesiàstic. Un únic lliri blanc, potser encara és massa aviat, ha florit entre tanta verdor.
D'aquí a no res tot canviarà, quasi bé d'un dia pel altre les plantes començaran a créixer, a treure fulles noves, a desplegar la seva gama de verds i, sobretot, a florir. Es trauran de sobre la mandra hivernal i com en una mena de frenesí clorofíl·lic, aniran pintant de verd, pel seu compte, el que després pintaré pel meu.

Lectura al pati, oli

El sentimient de la natura, l'amor intel·ligent, a la vegada que cordial, al camp, és un dels més refinats productes de la civilització i de la cultura. Unamuno

Hi ha virtut en el virtuosisme, especialment ara, quan ens protegeix del tediós espectacle de la ineptitud. Robert Hughes dixit, i ple de raó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada