diumenge, 26 de juliol del 2009

L'amistat és un animal de companyia no de ramat. Plutarc

Tramonto, aquarel·la
L’estiu amb les seves llargues tardes és una bona època per llegir, però encara és més bona per rellegir. Les relectures estiuenques són com les visites als i dels amics, que aprofitant aquests mesos de lleure i de vacances es procura trobar un cap de setmana, un dia o unes hores per estar junts.
Així com les lectures, algunes, degut a diferents motius, les fem per obligació tot i que s’acabin convertint en plaents, les relectures són única i exclusivament per plaer.
Entre les relectures de l’estiu hi ha algun autor viu o actual, algunes memòries i poesia. Per motius que no venen al cas, avui he llegit l’Estiueig de Goldoni, traduïda per Jordi Galceran, en la versió posada en escena pel Teatre Nacional de Catalunya l’any 1999 i que és un compendi de la Trilogia della Villeggiatura, les tres obres que l’autor italià va escriure sobre una manera de viure basada en l’ostentació, llògicament també amb problemes d’amor i enredo, tan típic de Goldoni.
Aquesta tarda amb Goldoni he revistat l’exposició de Palladio, però sobretot he estat a Venècia, davant el seu teatre, recordant un estiu proper ple de lectura i aquarel·les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada