dimecres, 29 d’abril del 2009

This age of cant: Aquests temps d’hipocresia. Byron

Avui he rebut una carta del Departament de Cultura de la Generalitat. Portava el franqueig urgent amb segell de Correus de color vermell, ben vistós. Dintre, una invitació per assistir a una proposta teatral ¿¿??, per homenatjar a Josep M. de Sagarra a càrrec de l’artista mantingut o mamelló que toca durant aquesta legislatura. Lloc: Centre del Comerç. Data: Diada de Sant Jordi. La invitació, ha arribat tard tot i les urgències.
Un, en pot fer unes quantes lectures. Que com sempre s’improvisa, en aquestes terres, les tarjes de les invitacions les van imprimir a corre-cuita, per no dir a misses dites; que el funcionari adient, tenia altres coses a fer i ben pensat sempre hi ha prou temps per enviar-los i sinó, amb diners públics, gastarem més a l'haver d'aplicar-hi la tarifa urgent; que Correus continuï igual, és a dir: malament; que no volien que hi assistís, si em permeteu aquesta pinzellada de supèrbia. I he acabat, tot hi que encara podria trobar uns quans motius més.
Només em queda recordar a Azorín: Les cartes urgents solen ser més urgents per qui les envia que per qui les rep.

Aquestes tardes de primavera llargues i lluminoses inviten a fer passejades pels voltants de casa. Un, sempre està a l'aguait mirant i admirant i encara que ho tinc tot apamat sempre hi han sorpreses. A vegades és una pedra, un bocí de ceràmica que sobresurt, lluentejant, del terra. D'altres és un arbre o una matissa o qualsevol planta que no teniem ataüllada o que ha mudat el seu aspecte. Gràcies a les pluges hi ha una gran floridissa per tot arreu i aquest sembla ser l'any dels gladiols silvestres i a la vora del camí, han plantat la seva tija ben acolorida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada