dissabte, 27 d’agost del 2011

Ritratti. Le tante facce del potere.

Amb el meu amic Caracalla.

Visita a l’exposició Ritratti, Le tante facce del potere als Museus Capitolins on es mostra una increïble col•lecció de bustos, estàtues, hermes i peces que tenen que veure amb el retrat durant tota l’època romana. Començant per Egipte i Grècia l’exposició fa un minuciós recorregut per la retratística imperial. De la màscara al retrat, el retrat i la semblança, del retrat real al ideal, el llenguatge del cos, el rostre del poderós... i acaba amb el retrat femení emfasitzant amb els pentinats. Més de 170 peces de museus i col•leccions de tot el món han tornat al seu lloc d’origen en una mostra única.
Sense cap mena de dubtes aquest museu és del millor de Roma, tot i la mala senyalització i que per molt que preguntis és estrany trobar algú que t’indiqui amb claredat o sàpiga que hi ha, i on, del lloc on treballa. Malgrat això, la visita transcorre amb les agradables sorpreses i descobriments que tot museu depara, és a dir: a vegades va bé perdre’s i deambular per les sales on la intuïció ens porti i segurament trobarem la peça que ens emocionarà fins l’indescriptible. I si no trobem la que en concret busquem, pels motius que siguin, ja sabem que fer: més endavant una altra visita.
Va costar de trobar, però la nova sala on hi ha instal•lada l’escultura eqüestre de l’emperador Aureli és realment impressionant. Allí, un pot gaudir, per proximitat, la magnificència de l’escultura que irradia llum pels quatre costats.
Les escultures que no són lluminoses, són estàtues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada