diumenge, 14 de març del 2010

Benet Espuny, esglèsia de La Reparació, Tortosa.

Benet Espuny treballant amb els esbossos a l'esglèsia de la Reparació de Tortosa.

L’altre dia, amb el pare, varem anar a visitar al sr. Benet ja que la seva salut l’impedeix pujar a casa com solia fer. Com sempre, i més darrerament, Benet va estar parlant dels seus records i que ara sembla que empri més, possiblement perquè recordar el manté viu.
Varem comentar l’exposició que li volen fer pel mes de juny en el remodelat Palau Oliver de Boteller. Un, té la impressió (i Benet també) que el que volen fer els organitzadors de la mostra (bé, si 9 olis, 7 o 8 dibuixos i 3 o 4 gravats es pot considerar una mostra) és rentar-se la consciència i fer currículum abans que Benet mori. Sembla ser, que els organitzadors ho atribueixen a la mala adequació que s’ha fet de la gran sala d’exposicions que hi havia al Palau Oliver. Tortosa, poc a poc s’ha anat quedant sense sales on poder penjar-hi cap quadre i una que quedava, infrautilitzada, han acabat amb ella. Qualsevol dia no només Tortosa sinó tot el territori es quedarà sense pintors.




Porto avui aqui al blog les fotos dels esbossos que Benet va fer per l’església de la Reparació de Tortosa on es pot apreciar com Benet estén sobre la paret els dibuixos definitius per estargir-los amb sinòpia (fer la trepa), i així poder començar els frescos. Era l’any 1953 i va ser ajudat pel seu company de l’Escola de Belles Arts de San Fernando Ramiro Ramos, nascut a Tànger. Hi van estar treballant quasi bé dos mesos i un cop acabat, Benet Espuny va marxar cap Estats Units.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada