dimecres, 28 de desembre del 2011

Nadal a Madrid.


Davant l'antiga Casa de las Alhajas.

Només arribar a Madrid hem anat a veure l'exposició Arquitecturas pintadas que, juntament amb el Thyssen, es mostra a l'antiga Casa de las Alhajas a la plaça on hi ha una altra joia madrilenya: el convent de Las Descalzas Reales.
Presideix l'exposició, donant la benvinguda, el magnífic quadre de Canaletto que és la imatge de la mostra. Després, tot és un recorregut de sorpreses agradables, obres conegudes i d'altres que tot i ser el primer cop que les veia semblaven familiars i ofereixen una visió, que sense ser pretenciosa, sí és directa i sobre tot compleix els objectius; a més a més, és una lliçó d'història i pintura.
Les ganes de completar la visita, ens va fer anar cap el Thyssen per veure la resta on vam tenir que rascar-nos la butxaca; sortosament, no va caler fer cua. Sense cap mena de dubtes, l'obra mostrada a la Fundació Bankia-CajaMadrid supera a la del Thyssen encara que s'agraeix poder admirar tanta obra i de tantes procedències diferent.
Aquest matí, que ens hem trobat amb uns amics, hem tornat a la Casa de las Alhajas tots plegats per admirar un cop més tota la col·lecció de vedutte i capricis.
Hi hauran més detalls, un cop arribi a casa i hagi paït tanta exposició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada