diumenge, 18 d’octubre del 2009

Què imita la música?


Amb Leonardo Balada en una de les seves visites a Tortosa.

Ahir vaig anar de compres. Bartoli, Villazón; una raresa de Hildegard Behrens, un dvd de la producció de Zeffirelli pel MET de Turandot, que vaig veure quan es va estrenar i que tenia en vhs versió americana, ja impossible de gaudir-lo i l’òpera Cristóbal Colón que Leonardo Balada va compondre per celebrar el 5è centenari del descobriment d’Amèrica.
Recordo, que durant aquells anys L. Balada venia prou sovint i sempre que podia s’escapava cap a Tortosa per passar el dia amb el seu gran amic Benet Espuny (la darrera vegada farà uns tres anys). Durant un dels dinars que compartíem, tots en família, Balada es queixava de que ell hauria preferit Arrabal en lloc de Gala pel llibret de l’òpera. Però no va poder ser, la política és la política.
L’òpera, que està gravada en directe, no m’ha desplagut com quan la vaig escoltar per primer cop quan va ser estrenada al Liceu (potser aquell muntatge avorrit va ajudar-hi), tot i així de Balada prefereixo el Concerto for Piano, Winds, and Percussion, la Steel Symphony amb Lorin Maazel dirigint la Pittsburg Symphony Orchestra i Analogías amb N. Yepes.

http://www.naxos.com/composerinfo/Leonardo_Balada_24784/24784.htm
http://www.andrew.cmu.edu/user/balada/index.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada