dimarts, 22 de novembre del 2011

Santa Maria del Popolo.

Interior de Santa Maria del Popolo.

Sta. Maria del Poppolo, on hi hem arribat caminant per la via del Corso, és buida de turistes i de fidels. Al seu interior, a la capella Cerasi, ens esperen dos caravaggios: La conversió de sant Pau i La crucifixió de sant Pere, dos obres més que conegudes però entre elles, a sobre de l’altar, una altra obra demana la nostra atenció: L’Ascensió de la verge d'Annibale Carracci, considerat rival de Caravaggio, amb reminiscències de Miquelàngel i de Ticià d’una lluminositat i una execució admirables.
També és d’admirar la capella Chiggi dissenyada per Rafael, remodelant una antiga capella gòtica. Finalment, serà Bernini (omnipresent a Roma) qui l’acabi. A la decoració pictòrica hi van participar Sebastiano del Piombo i Francesco Salviati i les escultures són Jonàs de Lorenzo Lotti, conegut com Lorenzetto, i l’esplèndida Habacuc el profeta amb l’àngel de Bernini.
Vam acomiadar la tarda des del “belvedere” que hi ha al Viale Gabriele D’Annunzio; entre la frescor de l’arbreda, recolzats a la barana, anàvem seguint el sol, que mandrós com mai, li costava amagar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada