dimecres, 28 de setembre del 2011

La Galleria Corsini.

Giordano Bruno, Campo dei fiori.

La Galleria Corsini, al Trastevere, tocant el Gianícolo, forma part del grup d’edificis i museus de la ciutat que allotgen obres d’art i que al trobar-se una mica a mà esquerra hi ha poc públic, cosa que s’agraeix en una ciutat tan saturada de visitants com Roma.
El museu és un tant peculiar: els quadres estan sense cartela i la visita transcorre anant endevinant els autors i els temes, una mica enjogassats. Per confirmar si estem en el camí correcte a un racó de les sales hi ha un llistat amb les obres i els seus autors: un trivial artístic. Com que a Itàlia es penja tot, et pots trobar amb originals, còpies o bottegas en un ja familiar "totum revolutum". La verge amb el nen de Murillo ja val la visita, la mort d’Adonis de Ribera (el seu magnífic Negació de sant Pere, l’admiràvem a Madrid a l’exposició del Prado, Ribera jove), el Sant Joan de Caravaggio, Felip II de Ticià. Un petit quadre de Rubens, cap de vell, esbós de la seva Adoració dels Mags i Sant Sebastià guarit pels àngels i Santa Àgata ressanada de Lanfranco han estat les obres que m’han cridat l’atenció.
Per dinar hem tornat al Campo dei fiori, una mena de museu viu, a l’aire lliure, ple de colors, accents i cridòria. Així, guaitant les paradetes de fruita i verdura anem donant compte a les amanides amb mozzarella. He fet algunes fotos a Giordano Bruno que sembla que d’un moment a l’altre perdrà la seva bronzina paciència i ens tirarà el llibre al cap. No puc resistir-me i compro anguria (síndria), per endur-nos-la cap a l’hotel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada