dimecres, 19 de maig del 2010

Amb Benet Espuny a Miravet.


Amb Benet Espuny a Miravet.

Aquesta tarda hem anat amb Benet Espuny a Miravet. Es tractava de fer una filmació, on ens varem conèixer ja fa 40 anys, per recordar moments i parlar de pintura. La filmació és per acompanyar l’exposició que d’avui a un mes s’inaugurarà a Tortosa a la remodelada sala del Palau Oliver de Boteller.
Benet Espuny està ja molt vell i amb una salut delicada i avui, possiblement degut a l’emoció de sortir de casa després de tant de temps sense poder-ho fer, Benet Espuny sempre tan xerrador ha emmudit. No ha tingut ànims de parlar de res i només em deia que ja no recordava res però que li agradava haver sortit per donar aquest tomb, riu amunt fins a Miravet. Ens em assegut a l’ombra d’uns arbres mirant cap la típica silueta del poble mentre Guillem i Santi preparaven les càmeres i els micros. Després, empenyent la cadira de rodes, hem anat per la vora del riu, sota els aubes, on tantes vegades hi va pintar i on ens varem veure per primera vegada.



Miravet.

La mirada copsadora, golosa, àvida però alhora reposada del pintor, avui, contemplant el paisatge que tant ha pintat i que tant coneix i estima, ha estat entelada per una melangia que semblava, seguint la corrent, anar-se’n riu avall cap el ...delta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada