dimecres, 1 d’agost del 2012

Manu ja ha arribat a Ítaca



Manu, l’amic, el company ja ha arribat, abans d’hora, a Ítaca. Potser han estat les seves ganes d’aventura, de coneixements el que ha fet que el nostre capità Talavarte ens hagi abandonat i des d’ara ens esperi a tots, gaudint d’un bon llibre o una bona cançó, segurament amb una Guinness, a l’illa on tot és transparència.
Ha estat el seu un viatge massa curt, encara ens mancava compartir molts matins d’estiu, arribant, amb quin plaer i joia! a ports mai vistos abans però Manu, seguint els designis dels déus, ens deixa, creiem, a deshora. Els teus amics i sobretot els teus alumnes necessitem la teua companyia per evitar lestrígons i ciclops; per no témer al colèric Posidó; per poder gaudir plegats del nacre i el corall, l’ambre i l’eben; de visitar molts llocs i aprendre dels seus savis. Ha estat el seu, un viatge ple d’aventures, d’experiències i coneixences i fidel al seu destí, hi arriba enriquit.
Manu, tu no trobaràs que Ítaca sigui pobra ni que t’hagi enganyat, savi com ja ets tu abans d’arribar-hi ja sabies el que eren les Ítaques i a partir d’ara no faràs altra cosa que esperar-nos molts anys, desitjant, generós com ets, que el nostre viatge per retrobar-nos sigui molt més llarg que el teu.

Va ser durant el curs 2008-2009 amb els alumnes de 1r ESO que Manu tutoritzava, que vam dedicar-li aquest mural, inspirat en un còmic que li agradava molt sobre La recerca del temps perdut de Proust, un dels seus autors predilectes.

5 comentaris:

  1. No tinc paraules, molt molt bonic Manel.

    ResponElimina
  2. Preciós Manel... Gràcies per tot el que as fet i estic segura que desde Itaca en Manu deu d‘estar mirant-nos i vigilant-nos, esperant, pacient, que acavat el nostre viatge puguem tornar-lo a veure somrien i cridant-nos: “ Tu! Al entrar se cierra la puerta que el avuelo se enfriaa!! Gran Manu al que mai olvidarem =) Es preciós Manel de veritat!!

    ResponElimina
  3. disculpa que te pregunte...,pero que le paso a Manu ?

    Te conocí por medio de el, y a el, por medio de mi trabajo, hace apenas dos meses...Paso a visitarme después para decirme que todo perfecto.

    Leo tu nota, tan bonita de recuerdo, y me pregunto ,que paso ?

    ResponElimina
  4. Alialba, Manu murió repentinamente el pasado lunes.

    ResponElimina
  5. Lo siento, sinceramente .
    Hay personas con las que se conecta con una sonrisa , el fue una de esas sonrisas .
    Alguien con chispa y alegría , en un mundo lleno de gente gris .
    Sabes lo que le dije, cuando le miraba a los ojos para tomar las alturas de sus nuevas gafas ? Que el era naranja , que había personas a las que les veía como a colores....y que el era naranja .

    En fin, sea como fuere, dejo en este tu lugar de colores, una de mis sonrisas, para el tipo de la sonrisa fácil, y para cuantas personas lo conocieron y estimaron .
    Un saludo, y gracias ,Manuel

    ResponElimina